Wednesday, May 4, 2011

jalan-jalan cari makan..

Jumaat baru-baru ni kami sekeluarga ke restaurant WADI HADRAMAWT.. masakan arab. sedapnye berbanding Saba restaurant.. boleh bg 5 bintang..kehkeh.. Nasi apa ntah tp dlm nya ader daging kambing..sy suke dgg kmbg.. ambil yg 1/2kg kambing..oleh krn 1 pinggan boleh mkn 2 org, kami tmbh aje 1/4 ekor ayam lg.. alhmdllh kenyang dan sgt berbaloi..







Hari sbtu pula kami blk ke manjung umah umi tersayang..mcm2 mkn, yela anak jrg2 blk ibu tersyg msk mcm2..udang petai msk merah, Lala rebus, sotong msk apa ntah, bihun sup (bw gi umah atok) dll termasuk ayam goreng, kerabu mangga, sekaya hangit pun ader umi buat.. ohya, adik if buat kek coklat kukus untuk irfan, sgt sedap..pandai adik if.




isnin kami blk ke KL..ya Allah sgt la jamm. dari jambatan teluk intan lg. hbs sume guna laluan kecemasan..tak baik tau. beratur la. last2, ader polis traffic jaga. thanks..tp kat kuala selangor plak jamm. akhirnya kul 6.30 kami stop kat MEE UDANG BANJIR kat tanjung karang n solat di masjid kat tepi restoran tu.. mee udang banjir ni ader msk jalan-jalan cari mkn..udang mmg byk 7 ekor kot saiz dr medium ke small. tp biasa je la..hehe. 3 bintang je kot. kehkeh



Sekian dl jln2 cari mkn.. kdg2 kami mkn diluar, tp sy prefer mkn dirumah. walaupun msk benda sama aje. yela, air tgn isteri/ibu mana nak sama dgn mknn kedai..cuma nak mkn lain dr yg lain sekali sekala boleh la..hehe

sekian dl cerita kali ini..minggu ini ader pertunangan sepupu..7hb 5.. sepupu depan umah ni je, bakal tunang nye kat Keramat gak..

2 comments:

MamaAiman said...

bestnye midah nampak cam sedap je restoren tu. walaupun saba tu dekat je ngan umah saya (jgn salah sangka bukan tepi umah 30-40min ada kut hihi yeke?) tapi takpenah g..belum ada rezeki lagi.. rindu kat blog dah lame tak jejalan gini :)

azrinna said...

Wah... kecur air liur saya time perut berkeroncong ni.

Post a Comment