Tuesday, November 22, 2011

22 hb 11 2011

Suamiku syg,

selamat ulang tahun perkahwinan yang ke-3. terima kasih krn menjadi bukan shj suami yg bertanggungjawab dan penyayang malah my best fren di kala kesusahan dan kegembiraan. Ida berasa cukup dgn segala pemberian abg, tempat tinggal, pakaian, makan minum dan keselamatan. Alhamdulillah..itu shj yg dpt ida ucapkan. moga kita byk2 bersyukur pd Allah dan berusaha untuk lebih maju dlm segala hal, hal dunia malah hal akhirat. krn hidup kita krn Allah, tujuan kita adalah satu, iaitu memperolehi rahmat Allah untuk masuk ke syurga. Amin..

Maafkan di atas segala kekurangan ida selama ini. kita adalah pasangan yang saling lengkap melengkapi. InsyaAllah.

Gambar irfan di melaka














Thursday, October 6, 2011

telatah si buah hati

Irfan syg..

bila irfan dah besar, larat ke irfan nak baca apa yg umi post ni ye? asyik2 citer pasal irfan aje. hehe..

Di rumah, irfan mmg suke ikut umi ke mana shj umi nak gi. sampai dlm bilik air pun, pastu irfan nangis bila umi msk n tutup pintu.. sebelum tu umi citer yg sekarang irfan kdg2 suke baca buku ( tgk2 gbr dlm buku ustaz zahazan tu...anak ku hebat anakku soleh).. umi baca buku, irfan pun baca buku. moga ini jd hobi kita ye syg (tp umi kdg2 jela bc..time rajin. hehe..) smbg cerita blk, time umi msk blk air, umi akan ckp, "umi nak kencing (umi ckp direct je..tak rjn nak ckp beralas..hehe), irfan gi baca buku"..terus je irfan gi baca buku..kehkeh.. baik pula anak umi ni. umi keluar je tgk irfan tgh khusyuk baca...


meh citer kenakalan irfan lak.. atau kemanjaan terlebih kot..
irfan akan baling barang bila meradang atau tak dpt benda. time tu ms solat mgrb, umi ayah solat, ntah apa yg tak kena ngan irfan, irfan baling buku bbrp kali smbl buat bunyi lg.. pas solat, umi terus suruh ayah bc ayat kursi, mana la tau syaitan hasut ke kan..irfan jgn la mcm tu ye..harap masa kecik aje, besar nanti jd seorg penyabar ye.. kdg2 irfan ni baik je, tp bila org dtg ke, gi umah org ke..mula la buat perangai. tak terlayan umi tau.. walau apa pun kenakalan irfan, umi akan didik dgn cara yg terbaik, smg Allah tunjukkan umi jln yg lurus dlm mendidik irfan. smg irfan jd org yg beragama, berakhlak dan berakademik...3A ye..hehe. walau mcm mana fiil pun irfan, umi tetap syg, umi akan sabar dgn kerenah irfan..sesungguh nya irfan tak tau pape pun lg..taktau mana baik mana buruk pun lg.. biarla baling barang pun kan. hehe.

ok syg..

ohya, baru2 ni ayah ri kol umi ckp cik ina dah hamil 5 bulan. nanti kakak aliah dpt adik. irfan dpt sepupu..alhmdllh..

minggu ni minggu bz...kenduri umah k.nana, kenduri umah ayah lim.

mmmuuahh syg irfan, syg juga ayah irfan..
buat seikhlas mungkin, amin..

Tuesday, September 27, 2011

27 hb 9 2011...

cerita irfan dl...

Assalamualaikum kpd semua:

waktu dan ketika ini. jam 10.40 am hari selasa dan 27hb 9 2011. irfan tgh tdo dgn nyenyaknya dan ayah irfan berada jauh di miri.. tinggal kita berdua aje irfan dari semalam hingga la khamis ini. Demi ayah irfan mencari rezki yg halal kita redha ayah ke sana dan doakan smg ayah selamat pergi dan selamat blk ye syg..

Pagi ini umi buat mee goreng. Alhmdllh irfan mkn sedikit. umi doa kat Allah smg irfan selera mkn dan bertambah berat badan sedikit tp kata ayah yg penting kita doa smg irfan sentiasa sihat. betul gak kata ayah tu. Hari ni genapla umur irfan setahun 8 bulan @ 20 bulan..wah. dah besar dah anak umi ye..

Nak tau apa irfan dah tau buat sehingga hari ni?

  • minum susu umi dgn kerapnya tambah2 lg bila takde aktiviti..bila ada ramai kwn2 n main aje, irfan lupa nak susu..
  • Dr segi percakapan, mcm2 boleh ckp..kdg2 tak fhm pun. buat ayat yg dpt di fahami adalah 'nak air'...nak susu umi pun ckp nak air, nak air masak pun nak air gak..isk2, kdg2 umi jd konfius yg mana 1 irfan nak.
  • kdg2 bila tgk berita ( sukan).. ada org naik basikal, irfan akan terus amik basikal n naik depan tv.. pastu nampak org main tenis @ badminton, irfan minta reket plak. pastu nampak org main bola sepak irfan amik ball plak.. sambil ckp 'ball2'. tak pun 'gol'....
  • Hari tu tgk kat berita ada budak upsr tgh menulis kan, irfan terus ckp 'wih', 'wih'.. ingatkan apa.. tulis rupanya. terus ditariknya tgn umi untuk ambil pen ke pensel ke dan kertas untuk irfan tulis ( conteng la sebenarnya)..
  • Irfan skrg suka tgk cd mari belajar huruf al-quran. duk ulang tgk cd tu aje. kalu tanya irfan, nak tgk tv ke.. irfan terus kata. 'Ba', 'Kof',.. itu maknanya irfan nak tgk cd huruf2 al-quran tu la. umi pun pasang la..irfan suke tgk..kdg2 irfan ikut. lam, mim nun ya dll...
  • Irfan dah besar, jd dah byk sgt perkataan irfan tau..takkan nak tulis semua gak kan. hehe..
  • Ohya, kdg2 bila dgr azan ke tgk org solat ke..irfan terus gi amik kopiah (irfan dah reti amik kopiah yg mmg umi sentiasa letak di satu tempat, tp tak reti letak kat tempat asal lg) n suruh umi amik sejadah n terus buat gaya solat.. irfan dah reti ikut solat, berdiri, takbir, letak tgn kat perut ( tp salah, kiri letak atas knn), rukuk, sujud n tahhiyat.. cuma biasala irfan kecik lg, kdg2 ikut, kdg2 main n kdg2 kaco umi.. isk2..

Apa lg ye pasal irfan.. cukup la dl setakat ini ye syg. blog umi ni dah lama tak update, jd byk cerita umi nak cerita ni... syg umi ni jd anak yg soleh ye.. itu adalah doa setiap umi di muka bumi ni, termasuk la umi irfan ni. dgr ckp umi, berakhlak mulia ye. insyaAllah


 ni la kuantiti mee goreng yg irfan hbskan. alhmdllh..

 Amik gbr tanpa baju.. hehe

 Ini dah umi pakaikan baju..

Td gbr sy duduk, ni gbr sy berdiri pula.. baju hadiah dr nekmi. =)

Ini gbr semasa sy berumur 6 bulan di sg congkak.. tembam nye sy dl. hehe


Cerita keluarga pula

Bulan 7 dan bulan 8, Sy jaga anak orang yg berumur lebih kurang 6 bulan. Saya di minta tlg jaga oleh adik kpd mak saudara sabit soleh. Dia kata try la jaga dl 2 bulan sbb epngasuh sbnrnya minta cuti. baby ni anak jirannya. Sy kata ok la, sbb nak try jg n nak tlg die. sepanjang sy jaga, awal2 mmg susah n akhirnya ok. Tp sy dah tak jg selepas raya sbb nya byk sbb:

  1. Saya tiada masa untuk diri sendiri n masa untuk irfan sendiri
  2. Nak cuti susah la sbb bila jg anak org ni kesian plak kat die kena cari org lain bila sy nak cuti. Cth nya sms nenek sy sakit, sy tiba2 nak blk kelantan, dha terpaksa susahkan die. N bila nak raya, sy nak cuti lama, terpaksa die cari org lain plak. Saya mls nak susahkan org, nanti lama2 org pun tak suka kita.
  3. Lagi satu sy takut jd pape kat anak org. walaupun sy jg mcm anak sy sendiri. tp kdg2 anak sy irfan pun jatuh gak..dl, jatuh dlm bilik air, nak nangis sy.. terkilan pun ada. irfan jatuh katil pun ada. dll.. jika sekiranya dlm jagaan sy tu, anak org terjatuh kan naya.. dl, sy terhantuk kepala baby kat sinki bila nak angkat die dr mandi. tak bengkak pun. tapi sy hidup tak tenteram sehingga la bg tau kat mak die. alhmdllh mak die ok.. kalu mak yg tak ok, kan naya. kita dah jg sebaik mungkin. tp dah terjadi..ni yg taknak jg anak org ni..
Saya harap terima la keadaan sy dan alasan sy dgn sebaiknya..jgn la kata sy malas.. nak tdo aje, nak baring aje.. maafkan sy.. 

Raya Puasa 2011

Tahun ini raya di kelantan. ini la pertama kali raya pertama di kelantan semenjak kawin. raya pertama di pahang, tahun ke 2 perak n tahun ke 3 ni di kelantan, rumah ayah..  Raya mana2 pun sama aje ( ini akan sy terapkan dlm pemikiran anak2).. cuma demi menjaga hati ibu bapa masing2, sy akan pastikan raya aidilfitri di rotate.. pahang, perak, kelantan...InsyaAllah..

 bergbr di sebalik pokok2.. tenggelam kami krn warna baju sama ngan background


 Bersama cinta hati umi..


Melawat kubur tok ayah, che, che fa dan sedara mara lain..


Mama sudah pergi


Sblm puasa thn ini. kami dikejutkan dgn mama yg dimasukkan ke wad disebabkan jangkitan kuman pd paru-paru. hanya 10% shj berfungsi, jd mama kena pakai alat oksigen yg dimasukkan terus ke paru2..kat husm ada 4 aje alat ni. Mama adalah panggilan untuk nenek sy. Sy dibesarkan oleh nenek sy dr umur 5 thn hingga ke 15 tahun. hari minggu sy blk ke umah ayah n umi sy waktu itu. banyak la kenangan sy bersama mama. Mama selalu suruh bc doa nabi yunus bila nak exam..smg pahala mama akan bertambah setiap kali anak cucu beramal. akhirnya mama pergi jua pada 18 hb 9 2011. mama pergi pada hari ahad, time tu sy sekeluarga berada diperak. dr perak kami bergegas blk kelantan melalui gerik n jeli..tawakal aje krn soleh tak pernah lalu jln2 ini. Alhmdllh kami sempat sampai dan sempat mengucup dahi mama buat kali terakhir.

Ya Allah, Kau ampunkan dosa2 mama yg sengaja atau tak disengajakan..smg mama ditempatkan di kalangan org yg beriman. amin..



Ini arwah mama kesayangan sy..

Sekian dl cerita umi irfan buat kali ini.. smg kita sama2 berusaha menjadi org yg bertaqwa.. jaga solat, jaga aurat, jaga mulut, jaga perlakuan, jaga maruah..jaga hubungan dgn Allah, jaga hubungan dgn manusia..berusaha menambah amal ibadat dgn ikhlas.


Doa umi buat irfan:

Ya Allah tetapkanlah dia (anakku) dan jadikanlah dia penunjuk jalan dan mendapat petunjuk. amin.






Tuesday, June 28, 2011

Umur manja umi dah setahun 5 bulan. Alhamdulillah

Cerita irfan

Syukur pd Allah krn Irfan dah selamat membesar dgn baik n bijak dalam jagaan umi. Umi bersyukur krn dpt jaga irfan walaupun umi tidak bekerja..not working mummy but housewife mummy. hehe.. Umi gembira krn kwn2 umi semua berjaya dlm pekerjaan msg2 n ada yg dah sambung belajar ke peringkat lebih tinggi. hanya org yg tabah shj berjaya melakukan perkara demikian. umi bukan seorg yang tabah dlm hal2 berkenaan.. namun begitu itu adalah hak umi dan org lain tak boleh blame umi di atas setiap pilihan yg umi buat. Asalkan umi tidak buat perkara yg berdosa n perkara yg membawa ke arah jln neraka. kalu umi tersasar ke jln tak betul..org sekeliling wajib menegur dan membawa umi ke jln yg benar..

perkembangan irfan

  1.  Masih menyusu susu ibu nye..bila2 ms shj irfan akan selak bj bila nak..tak pun akan ckp, nak, nak..
  2. masih tdo pg n ptg.. cuma waktu shj tak tentu..bila tdo, lama pula..cuma mlm nak tdo, ikut time umi ayah plak..kalu umi tak tdo lg, irfan pun tak tdo la..
  3. mkn nasi kurang je sejemput pun susah..kena bg irfan mkn sendiri..umi tkt kurang berat aje syg.
  4. pandai ckp dah bebrapa bbrp perkataan. cth : nak air, bird, cat. duit, ayah..umi mcm takde bunyi umi sgt.. irfan lg satu pandai ckp Allah dah. jatuh brg je, Allah irfan sebut..mslhnye dlm bilik air pun irfan sebut..huhu. tak baik la syg.. kelakar pun ada anak umi ni..tp jgn jd loyar buruk ye. umi tak suke.
  5. irfan apabila disuruh buat sesuatu alhmdllh buat cth nye: tlg buang kertas ni dlm tong sampah..yek yek.. irfan akan gi buang kat tong sampah. tlg amik bantal ke..handphone umi ke.. irfan dah fhm sikit2 setiap kata2 umi..
  6. solat plak, irfan pndai la nak ikut cthnye rukuk, sujud, takbir..cuma cara tu tak brp betul lg.. irfan pun dah ader sejadah kecil..hadiah dr nek yah..awal bulan 6 hari tu..tiap kali nak solat, umi bentang la sejadah tu..nanti dah besar, wajib tak tggl solat ye syg..n ikut ayah gi surau solat..
  7. apa lg ye..ermm tak infat dah irfan.. yg pntg 30hb 6 ni irfan kena cucuk..jgn demam ye syg.
setakat ni dl. umi doa mg irfan jd anak yg soleh. amin..

ini gbr umur setahun 5 bulan...nak gi taman main bola..



 nak naik mtr gi taman..

main bola sepak ngan abg2 n kakak2..die je umur setahun..terkejar2 irfamn kejar bola..kdg2 abg2 tu bg irfan kdg2 mrk main geng depe jela..hehe, comel sgt tgj irfan kejar bola ..

 
 dah terjatuh..tp ok je.

Ini la sy, muhammad irfan mohd solehin, buah hati ayah n umi..

Wednesday, May 4, 2011

jalan-jalan cari makan..

Jumaat baru-baru ni kami sekeluarga ke restaurant WADI HADRAMAWT.. masakan arab. sedapnye berbanding Saba restaurant.. boleh bg 5 bintang..kehkeh.. Nasi apa ntah tp dlm nya ader daging kambing..sy suke dgg kmbg.. ambil yg 1/2kg kambing..oleh krn 1 pinggan boleh mkn 2 org, kami tmbh aje 1/4 ekor ayam lg.. alhmdllh kenyang dan sgt berbaloi..







Hari sbtu pula kami blk ke manjung umah umi tersayang..mcm2 mkn, yela anak jrg2 blk ibu tersyg msk mcm2..udang petai msk merah, Lala rebus, sotong msk apa ntah, bihun sup (bw gi umah atok) dll termasuk ayam goreng, kerabu mangga, sekaya hangit pun ader umi buat.. ohya, adik if buat kek coklat kukus untuk irfan, sgt sedap..pandai adik if.




isnin kami blk ke KL..ya Allah sgt la jamm. dari jambatan teluk intan lg. hbs sume guna laluan kecemasan..tak baik tau. beratur la. last2, ader polis traffic jaga. thanks..tp kat kuala selangor plak jamm. akhirnya kul 6.30 kami stop kat MEE UDANG BANJIR kat tanjung karang n solat di masjid kat tepi restoran tu.. mee udang banjir ni ader msk jalan-jalan cari mkn..udang mmg byk 7 ekor kot saiz dr medium ke small. tp biasa je la..hehe. 3 bintang je kot. kehkeh



Sekian dl jln2 cari mkn.. kdg2 kami mkn diluar, tp sy prefer mkn dirumah. walaupun msk benda sama aje. yela, air tgn isteri/ibu mana nak sama dgn mknn kedai..cuma nak mkn lain dr yg lain sekali sekala boleh la..hehe

sekian dl cerita kali ini..minggu ini ader pertunangan sepupu..7hb 5.. sepupu depan umah ni je, bakal tunang nye kat Keramat gak..

Thursday, April 28, 2011

ulang tahun perkenalan ke 6

28 hb 4 2005. hari sy berkenalan dgn suami sy. Alhmdllh, sudah 6 thn..bukan hendak dikira kuantiti perkenalan tp kiralah dr kualiti perkenalan itu. Kerana dlm hubungan suami isteri, perkenalan hendaklah sentiasa ader..(isk, ayat apakah ini..)

cerita irfan

pg td irfan tak tdo pun..dah nak sejam duk nyusu aje, tdo nye tak..knp ye. umi tgk tbe2 mulut irfan berdarah..air liur campur drh..rupanya irfan mkn@gigit sampai luka dinding pipi. umi terpaksa lap plak ngan kain..pastu irfan gigit lg, umi pun mrh@tegur (irfan, jgn mkn) pastu irfan nangis sbb ditegur tu..umi pujuk, pastu mkn lg, umi mrh lg..nangis lg, duk ulang gitu je..

last2 bw ke dapur bg mkn honey star,,okeyla sikit. pasni jgn wat gitu tau, umi jd seriau tgk drh byk2..takut2 gitu..bengkak dah tepi dinding pipi tu. sian irfan, umi rasa nak nangis je bila irfan nangis sbb umi mrh tu.. umi mrh bersebab ye irfan..

Hari ni irfan dah setahun 3 bulan sehari..




sekian dl irfan..be a good boy ye..

umi tidak mengharapkan anak yang kaya tp umi harapkan anak yg soleh krn anak yg soleh tidak akan pernah meninggalkan ibunya, namun anak yg kaya mungkin akan meninggalkan ibunya..InsyaAllah

Friday, April 22, 2011

Hari irfan main ngan 'Rock a stack'

cerita irfan

Umi rasa berbunga bunga bila irfan pergi ambil kain sendiri n bg kat umi yg menandakan irfan nak susu. walaupun kain tu ader dlm bilik, atas katil ke, kat tmpat gantung sejadah ke..irfan gi ambil..huhu, anak umi ni bijak ye..alhmdllh. kdg2 umi tunjuk la kain tu kat mana..selalunye umi akan tanya, irfan nak susu? mana kain? gi amik kain dl..irfan pun gi la cari ntah mana2..hehe..kdg2 selimut pun irfan ingat kain tuala kecil.

Irfan tau tak kain tu untuk apa? untuk lap susu yg menitik di sebelah B umi satu lg..takkan nak biar aje basah bra umi kan..

cuma jd seorg yg lebih penyabar ye syg..kena sbr kalu umi lmbt bg susu..dll

Irfan, sebenarnya dah lama umi beli set mainan ni. Kononnya untuk kecergasan minda la.. tp awal2 irfan tak minat..pastu biar je la kat dlm kotak mainan. Smlm umi mula keluarkan blk, susun n ajar irfan. alhmdllh irfan nak main.. teka mainan apa? jeng jeng..

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ini die..


Masa umi n ayah solat pun irfan bw mainan ni ke sejadah ayah..
ayah plak terpaksa alih tempat solat..




Ini pula video irfan tgh main..

video



video


Walaupun video tak clear sgt sbb guna handset, tp takpela irfan..
nanti irfan tgk la besar nanti ye gelagat anda ye..hehe


Okey, sekian cerita rock a stack kita..umi love irfan..





Wednesday, April 20, 2011

tak de citer sbnrnya..huhu

cerita irfan

1) Irfan kdg2 suke menconteng...tp awal2 je, pastu irfan mkn mata pensel tekan umi tu..huhu

2) Ini gbr sebelum dibotakkan                                        Ini gbr selepas dibotakkan


3) irfan mmg suke sgt tgk tv..menari2 dgr music..


4) Kalau pintu dapur terbuka, irfan kdg2 suke gi tgk cat..


Ini lah cat di belakang umah..ader tanam pokok kari, daun kunyit, pokok mempelam kecil, pokok betik tak berbuah lg n ulam raja yg br nak belajar hidup..harap semua akan hidup dgn baik. amin

5) Yang paling tak tahan, time umi n ayah solat, ni lah kerja irfan..keluarkan semua baju2 ayah dr almari..pastu sepahkan..last sekali ayah wat kunci sbb almari sliding door ini tiada kunci..kunci pun guna dawai aje..asal irfan takleh tarik (slide) dah


Sekian cerita irfan..pnjg gak ni..gbr2 dr kamera ader dr handset pun ader..ader amik hari ni gak.
kenangan buat irfan..nanti umi citer lg berdasarkan gbr2 yg ader ye


kelahiran khalifah kecil

Alhamdulillah.. adik sy, hanisah Sahibul Anwar telah selamat bersalin anak lelaki secara normal (bukan ikut tingkap mcm sy, hehe).. pd 31hb 3 2011. Di hospital seremban..jd anak org negeri la ye..irfan org selangor, aliah org KL, luqman org negeri sembilan..tiada kelantan mahupun perak..sian tok ayah n nekmi kan..

ini gbr nye..

 1st day, luqman n umi nye

 Muhammad Luqman Hakim bin Mohd Fadhil

 Hari ke 4

selamat menjadi umi n abi ye adik n fadhil..

Kak doakan smg kalian cekal dlm menjaga anak ye.. moga rumah tangga kita penuh keimanan pd Allah.
InsyaAllah..

Thursday, March 17, 2011

Selamat hari lahir abg yg ke 28

Status di Facebook

"selamat hari lahir buat suami tercinta mohd solehin yg ke 28. moga umur abg diberkati n dirahmati Allah, moga umur yg diberi Allah ini penuh dgn amal ibadat. Ida akan sentiasa di sisi abg dlm suka, duka, susah, senang krn kita bukanlah org yg kaya..tp alhamdulillah kita masih diberi nikmat Islam oleh Allah"

Hari ini sy nak memulakan blk tulis status dlm fb bermula dgn ucapan selamat hari lahir buat suami.
Knp ye sy nak tulis? sbb sy nak share2 gak..share our life, share ilmu2 n nasihat2 yg berguna untuk diri sendiri dan rakan2..rasa bosan plak tak tulis apa2..asyik baca yg kwn2 aje. Jadi, sy tak peduli la org nak kata apa..cuma sy akan lebih berhati hati. Niat ikhlas krn Allah. walaupun ikhlas hanya Allah yg tahu kan.

untuk pengetahuan umum:

15hb 3 2011 : Birthday ainul mama aiman..
16hb 3 2011 : Birthday adik tersyg, hanisah (tgh tggu bb keluar bln 4 ni)
17hb 3 2011 : Hari lahir insan tersayang, Mohd Solehin

Semoga Kalian bahagia selalu bersama insan tersayang..
i love you

Tuesday, March 8, 2011

cinta buat suami ku..

What are words...



Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

Sayangi lah pasangan anda tanpa syarat
ingatilah kebaikan beliau dan lupakan keburukan nya.
Lihat pada sisi positif
Fokus pada penyelesaian
kekal positif
konsistenlah dlm berdoa
(solusi, 28)

InsyaAllah memberi kesan positif pd hubungan dgn Allah, malah perhubungan kita dgn diri kita sendiri. amin


Tuesday, March 1, 2011

berbalaskah cintaku..

Di petik dr blog isteri ust zaharuddin

"Ditambah pula kesibukan mengejar pangkat dan harta sehingga doa dan munajat kepada Yang Esa semakin sirna. Kebohongan demi kebohongan dilakukan demi meraih tumpuan dan sokongan manusia. Tidak kurang juga mereka yang berbuat kerosakan atas nama agama, memutuskan silaturrahmi, bersifat perkauman dan lebih malang, ada yang mendahulukan kehendak nafsu sendiri dari mengutamakan kehendak ILAHI.

Inikah yang digembar gemburkan sebagai menyintai-NYA?"

Ya Allah, adakah cukup amal ibadatku sekiranya aku mati saat ketika ini? Ya Allah, saat ketika ini, adakah aku di kira hambaMu yg bertaqwa? Ya Allah, Semoga aku di matikan ketika iman ku berada di atas dan semoga Kau tetapkan hati ku dgn hidayah yg telah Kau berikan pdku saat ketika ini..amin

Monday, February 28, 2011

mainan di taman tasik titiwangsa

Cerita irfan

Sabtu 26hb 2 1011..baru2 ni umi ayah bw irfan gi tasik titiwangsa..reward untuk irfan sebab dah pandai berjalan.. lebih kurang setahun 2 minggu la pandai, semalam 27hb 2 2011 genap irfan setahun sebulan. Alhamdulillah..

Jadi mari tgk jenis-jenis alat permainan, modelnye adalah irfan dan aksi2 lain lg.. byk gbr ni..


Irfan nak jogging ni umi..jom la join

 naik mainan zirafah..

 Ini dlm terowong..

 amik gbr muka irfan dr luar terowong..

 Gelongsor..byk jenis..

 Ni jambatan gantung..

 Ini kenangan paling berharga buat irfan..
Irfan penah duduk atas leher ayah tau..

Ini gbr kita sekeluarga.. ayah, irfan n umi..

sekali sekala kita gi tasik titiwangsa ye syg..boleh irfan berlari lari di sana. hbs kan hari minggu..next insyaAllah kita gi kolam KLCC.. irfan kena berani dgn air ye..